Budi deo promene! 

adidasov početak transformacije prema održivosti kojom želi stati na kraj plastičnom otpadu

Stan Smith, Forever.

Ove su patike izrađene od PRIMEGREEN-a; niza recikliranih materijala visokih performansi. Gornjište je izrađeno od najmanje 50% recikliranog materijala. Donesi odluku već danas i napravi promenu. Pridruži nam se, recikliraj, ponovno koristi i oblikuj svoju budućnost! Budi i ti deo promene.

#daretochange

Kako bi proslavio novu eru poznate siluete, adidas Originals predstavlja novu jedinstvenu verziju  Stan Smith siluete. Naime, adidas Originals je jednu od svojih najdugovečnijih i najuspešnijih silueta posvetio stvaranju održivije budućnosti. Iako izgled patike ostaje isti, od ove sezone Stan Smith postaje eksperimentalni model u adidasovoj misiji prema svetu sa što manje plastike.     

Gornjište novih modela Stan Smith izrađeno je od recikliranih PRIMEGREEN materijala visokih performansi, a đon od reciklirane gume. Ženska verzija patike ima utisnute grafike inspirisane planetom Zemljom, belu oznaku na peti i grafiku na njoj u boji slonovače. Nadograđena verzija, pak, ima reljefne grafike, zlatne rupice za pertle i zelenu oznaku na peti, dok treća verzija uz PRIMEGREEN gornjište takođe ima zelenu oznaku na peti, a klasični izgled je nadograđen vezovima nadahnutim planetom Zemljom

Kako bi zaokružili ovu održivu priču, svaki par u kolekciji dolazi u klasičnoj plavoj adidas Originals kutiji koja je izrađena od recikliranog papira. Ovog proleća adidas predstavlja novog protagonistu u svojim nastojanjima da smanji plastični otpad – kultni model Stan Smith, koji  povodom svog 50. rođendana dolazi u tri potpuno održive verzije. Patika u potpunosti izrađena od recikliranih materijala, nagoveštaj je promene načina razmišljanja u rukovanju otpadom jer zagovara ponovnu upotrebu i recikliranje. 

adidas STAN SMITH

adidas STAN SMITH

Još nešto čime se možemo ponositi. Obvezali smo se planeti i ovaj adidas duks sa kapuljačom činjenica je u prilog tome. U potpunosti je izrađen od non-dye organskog pamuka. adidas proizvodi od pamuka podržavaju održivo uzgajanje pamuka. Deo je to adidas ambicije da okonča upotrebu plastičnog otpada.

Sastav: 100% organski pamuk

ADICOLOR SWEAT PANTS FOR UNFILTERED COOL. Ženska trenerka RELAXED JOGGER udobnog opuštenog kroja savršen je izbor za ljubitelje jednostavnog stila. Kao dio adidas održive politike, obojena je metodom koje manje šteti životnoj sredini. adidas proizvodi od pamuka podržavaju održivo uzgajanje pamuka. Deo je to adidas ambicije da okonča upotrebu plastičnog otpada.

Sastav: 100% organski pamuk

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

Mi u The Athlete’s Foot-u verujemo da je uspeh našeg ( i svačijeg) branda povezan sa zaštitom životne sredine u kojoj živimo. Stoga ćemo postupno integrisati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili uticaj našeg ugljeničkog otiska i ostavili bolji svet za buduće generacije.

Još smo daleko od zelene kompanije, ali preduzeli smo i preduzimaćemo male korake kako bismo doprineli održivijem svetu. Pitate se kako možemo doprineti boljitku i promeni?

Imamo cilj koji je veći od nas, veći od urbanog života i mode. Cilj usmjeren ka našoj budućnosti.

Donesite korišćenu obuću od 12.04.2021 u neku od naših TAF prodavnica. Odložite je u kontejner i zatražite svoj kupon sa 25% popusta koji možete iskoristiti pri sljedećoj kupovini adidas artikala (u vrednosti većoj od 7.000 rsd ).

Stan Smith, Forever.