ODEĆA

Prikazuju se 0 proizvoda.

POPUST

Artikli na popustima

NOVO

Novi artikli u webshopu

Proizvodi 1-24 od 26

Stranica
24   60  

Proizvodi 1-24 od 26

Stranica
24   60  

Dečija odeća

Dečija odeća se veoma razlikuje od odeće za odrasle, jer neki nezaobilazni komadi odeće za odrasle možda ne postoje u dečijim verzijama i obrnuto. Možda je to generacijska razlika u modi? Trendovi oblačenja za naše najmlađe imaju svoja pravila i zato nije dovoljno da smo u dodiru samo sa najnovijim trendovima, stilovima i kolekcijama odeće za odrasle. Odeća za decu je nekada bila drugorazredni tekstil, međutim, to već neko vreme nije slučaj. Najveći brendovi su u današnje vreme u žestokoj konkurenciji na tržištu i oni razmaze naše najmlađe sa bezbroj različitih odevnih predmeta po povoljnim cenama. Najuticajniji modni brendovi su shvatili da se ogroman potencijal nalazi upravo u dečijoj modi, i zato svake sezone deci posvećuju nove i zanimljive kolekcije. Baš zato, dečija moda može da predstavlja specifičan izazov za brendove i potrošače, jer ona posebno zavisi i od uzrasta samog deteta. Bebama je u principu svejedno koje boje je njihova majica, dokle god je ona udobna i prijatna.

Dečija moda

Pri izboru odeće za mališane moramo posebno biti oprezni i na detalje kao što su kroj, tkanine i bezbednost nošenja. Malo starija deca, međutim, već počinju da razvijaju ukus i uče da ga izražavaju, što je naročito evidentno u današnje vreme, pošto su deca u veoma ranoj fazi odrastanja u kontaktu sa širim svetom uz pomoć digitalne tehnologije. U svakom slučaju, u životu deteta će roditelji još neko vreme donositi odluke o kupovini nove dečije odeće, ali je mogućnost izbora uvek dobrodošla, kao i mišljenje samog deteta. Na taj način deca mogu zajedno sa roditeljima da razvijaju kreativnost, maštu i porodične veze. Najzahtevniji period počinje kada deca uđu u tinejdžerske godine. U tim godinama oni dobro znaju kakvu odeću žele,  veoma obraćaju pažnju na trendove i sami procenjuju šta je trenutno u modi, a šta nije. Modni dizajneri zato vole da šiju kolekcije za tinejdžere iako oni jesu veoma kritični, sa druge strane su takođe vrlo otvoreni za nove trendove i modne eksperimente.

Najpopularniji brendovi dečije odeće

Važno je da roditelji još u ranom detinjstvu kod svoje dece ohrabre individualnost, kreativnost i sofisticiran pristup prema oblačenju. Takođe je preporučljivo iskoristiti važnije ili svečanije prilike i sa decom isprobati dečije haljine ili dečiju odeću za venčanja i pokazati im na taj način najviši nivo oblačenja. Za normalnu svakodnevicu je teško pogrešiti sa kombinacijom jednostavne majice, trenerke i dukserice (hoodie-ja). Zato ima smisla kupovati zajedno sa decom, jer je ovo odlična prilika za druženje i razgovor o modi i odeći. Ukoliko želimo da naša deca izrastu u osobe sa dopadljivim stilom oblačenja, moramo ih inspirisati ali im istovremeno moramo ostaviti određenu slobodu u izboru. Na svetskom tržištu je današnja ponuda dečije odeće već toliko široka da se za svakog tinejdžera može pronaći odgovarajući komad odeće. Kvalitet i odevni trendovi omogučavaju detetu da se oseća prijatno i samopouzdano, bez obzira na situaciju. Klasična kratka majica sa logom omiljenog brenda, slikom omiljene muzičke grupe ili filma je takođe koristan način da deca izraze svoju individualnost i ukus.

Onlajn prodavnica dečije odeće

Ukoliko su roditelji upoznati sa modom, imaju dobar ukus i imaju iskustva u ovoj oblasti, poželjno je posavetovati svoje dete šta se nosi i šta se ne nosi za određene prilike. Ne zaboravimo, da su deca vrlo dobri posmatrači koji svesno ili nesvesno imitiraju svoje roditelje, zato je takođe način ili stil odevanja roditelja od ključnog značaja. Možda je najvažniji kriterijum pri izboru odeće za naše najmlađe upravo udobnost same odeće. Jednostavna trenerka je uvek pravi izbor za šetnju u prirodi ili po gradu, za školski izlet ili druženje sa prijateljima.  Važno je zapamtiti da su deca generalno mnogo svesnija i intuitivnija nego što možda priznajemo, zato moramo podržati razvoj njihovog ukusa i individualnosti na svakom koraku.

Učitavanje...