Sadržaj

Dosta vam je klišea i klasičnih poklona za Dan zaljubljenih? Ove godine imate posebnu priliku obradovati voljenu osobu poklonom u kojem će zaista uživati!

Februar je mesec u kojem slavimo ono najvažnije, slavimo ljubav! Prepusti se osećajima i pusti da te pogodi Amorova strelica.

U rimskoj mitologiji, Kupidon ili Kupid  je bog ljubavi, strasti i lepote. Povezan je sa grčkim bogom Erosom, a drugi mu je naziv Amor. Najčešće se prikazuje kao plavokosi dečak s krilima čiji su glavni simboli luk i strela koju odašilje u srca bogova, ali i smrtnika. U narodnoj kulturi prikazuje se kao anđeo ljubavi i veže se uz Dan zaljubljenih. Uz Kupida, glavni simboli Dana zaljubljenih su crvena boja, ruža i ljubavno pisamce.

Dan zaljubljenih se u početku slavio kao rimokatolički dan posta na Dan zaljubljenih; današnji značaj, međutim, stekao je tek u doba kasnog srednjeg veka, kada su se razvile ideje o romantičnoj ljubavi. 14. februar usidren je u mnogim kulturama širom sveta kao praznik koji slavi ljubav.

Mi verujemo u ljubav na prvi pogled, pogotovo kada su patike u pitanju!

#TAFstyle poklon ideje: