Sadržaj

Od skromnih početaka kao lokalna kompanija u Pittsburghu u Pennsylvaniji do globalnog igrača sa više od 500 prodavnica u 30 zemalja –  The Athlete’s Foot (TAF) definitivno je zauzeo svoje mesto u sneaker industriji patika u poslednjih pet dekada. Ove godine brend slavi 50. godišnjicu postojanja uz posebnu saradnju i doprinose svojih globalnih ambasadora.

Iako ulična moda i sneaker kultura danas dominiraju svetskim tržištem odeće i obuće, sve do 1971. specijalizovane prodavnice za prodaju sportske obuće nisu postojale. Američki preduzetnik David Lando odlučio je 1971. godine, na osnovu rastućeg interesa potrošača za sportskom obućom, otvoriti prodavnicu The Athlete’s Foot u centru Pittsburga, koja će se fokusirati isključivo na sportsku obuću. Danas, 50 godina kasnije, robna marka sa više od 500 prodavnica u 30 zemalja jača je nego ikada. Svojim jedinstvenim izborom obuće i odeće najvećih svetskih sportskih brendova stvara samopouzdane i savesne potrošače širom sveta.

50 godina je iza nas! Pogledajte našu priču!

Originalan sneaker butik

Obeležavajući ovu veliku prekretnicu, TAF je okupio svoje globalne ambasadore, poput repera Jadakissa i dizajnera Jeffa Staplea, da predstave važnost i uspeh brenda u posebnom videu povodom ove godišnjice.

Stapajući se sa kulturom, umetnošću, tehnologijom i modom hip hopa, TAF se uspeo prilagoditi potrebama potrošača, ostajući veran svom preduzetničkom i svojeglavom duhu.

DJ Clark Kent: »The Athlete’s Foot je ustvari pravi sneaker butik«. Promatrajući želje i prioritete Z generacije, TAF aktivno inkorporira rodnu neutralnost, jedinstvenost, autentičnost i održivost u svaki kutak svog poslovanja.

Posebne kolekcije

TAF će ovu posebnu godišnjicu proslaviti sa svojim dugogodišnjim partnerima. U saradnji sa Pumom, stvorena je posebna patika Future Rider ‘Dare to Play’ u dve iteracije boja dok kolekciju odeće potpisuje Jeff Staple, Staple Pigeon.

Budite uz nas i narednih 50 godina! Sneaker kultura i ulična moda powered by the athlete’s foot.