Sadržaj

MOVE TO ZERO

ili “idemo PREMA NULI” moto je ili vizija brenda Nike koja utelotvoruje njihove napore prema smanjenju emisije ugljenika i otpada. Cilj im je u što kraćem vremenu doći do znatnog smanjenja štetnih emisija i tako zaštititi budućnost sporta. Pratite svaki korak ovog putovanja i otkrijte nove održive načine koji donose velike promene.

Održivi napor nazvan Move to Zero gura okvire dizajna i nasleđa kroz svoju najnoviju letnju ponudu. Rezultat su obnovljene “lifestyle” siluete svežih održivih kolekcija.

Inspirisano biljnim carstvom. Silueta je deo Nike kolekcije pod nazivom Plant Pack. Nike dizajnerski tim osmislio je kolekciju Plant Cork Pack, napravljenu od najmanje 20% mase recikliranog sadržaja, u želji da sportistima omogući da učine isto. Svaka je patika posvećena određenoj biljci koja je istaknuta na obući vezenim botaničkim dizajnom, naučnom infografikom i obojena bojom ekstrahovanom iz same biljke.

Ova kolekcija se temelji na popularnim i prepoznatljivim retro siluetama za košarku poput Air Force 1 i Blazer. Korak prema održivijoj budućnosti postiže se uz pomoć materijala i daljnjih proizvodnih procesa. Sačuvan je “old-school” dizajn patika, a kultni Swoosh logo i gornjište zadržavaju čist izgled.

Nike Blazer Mid ’77 PLANT PACK dokaz je da i održive patike mogu izgledati super stilski. Neodoljiva kombinacija boja na platnenoj i gumenoj konstrukciji, izvezeni biljni detalj i plutani naglasci čine ovu siluetu neodoljivom.

Nike AIR FORCE 1 ’07 SE, ženske sportske patike

Space Hippie je priča o transformisanom otpadu. Od gornjeg dela do spoljašnjeg dela đona, Space Hippie 04 izrađen je od najmanje 25 mas.% recikliranog materijala. Ne samo da je najlakša silueta u kolekciji, već ima i najmanji ugljenički otisak. Gornjište ‘Space Waste Yarn’ uključuje oko 75% masenog udela recikliranog materijala izrađenog od recikliranih plastičnih boca, majica i ostataka pređe. Mekani đon Crater Foam kombinuje Nike Grind s mešavinom pena za stabilnost i jedinstvenu estetiku.

Nike Space Hippie, muške sportske patike

SUŠTINA POSTAVLJANJA TRENDOVA. Nike Crater Impact deo je putovanja prema održivosti. Napravljen od najmanje 25% masenog udela recikliranog materijala, donosi jedinstvene izbore dizajna koji smanjuju otpad u poređenju sa tradicionalnim metodama – poput vezenih swooshova, efektnost materijala i naravno đona od Crater pene.