Sadržaj

Uprkos tome što većina zapadnog stanovništva poseduje barem jedan Nike proizvod, postoji mnogo zanimljivih činjenica koje su relativno nepoznate. Nike ne dizajnira samo obuću za sport i svakodnevno nošenje. Jeste li znali da je Nike stvorio Bat Boot za prvi film o Batmanu, kao i cipele za hoverboard koje je Michael J. Fox nosio u filmu Povratak u budućnost II? 

Slogan “Just Do It”, koji je danas poznat u celom svetu, doslovno citira poslednje reči Garyja Gilmorea. Ovaj serijski ubica nešto pre pogubljenja izgovorio je samo ˝Just do it˝. Snagu, težinu ali i simboliku ove rečenice prepoznao je Nike i na taj način stvorio najzvučniji i najupečatljiviji slogan svih vremena. 

U nastavku donosimo najpopularnije Nike kolekcije:

> AIR MAX

Nike Air Max 270 je moderna patika napravljena kombinovanjem dve velike ikone u Nike istoriji: Air Max 180 i Air Max 93. Ima najveću amortizujuću Air Max jedinicu, koja pruža izuzetno meku amortizaciju kao što je neverovatan osećaj mekoće koju pruža. Takođe, ima i 3-slojni đon koji omogućava lagano hodanje i trčanje. Prednja strana ima gumeni vrh, što je važno za još veću izdržljivost.

ZA NJU:

ZA NJEGA:

> AIR FORCE

Nike Air Force je udobna naslednica originalne ikone iz 1982 koja je na moderan način združila klasični stil i svež pristup u oblikovanju detalja. AF1 prvobitno su bile košarkaške patike u kojima je po prvi put korišćena Air tehnologija ublažavanja. Sa košarkaških terena uskoro su se preselile i zavladale hip hop scenom. 

ZA NJU:

Nike AIR FORCE 1 ’07 SE, ženske sportske patike

ZA NJEGA

Nike Air Force 1 ’07 LV8, muške sportske tenisice

> BLAZER

Nike Blazer koristi starinski izgled Nike b-ball obuće. Teksturirana koža u gornjim delovima ima naglaske od brušene kože i retro Swoosh logo. Ultra čiste boje dodaju svež izgled koji će upotpuniti bilo koji outfit.

ZA NJU:

ZA NJEGA:

> REACT VISION

Nike React Vision donose savršenu udobnost putem tehnologije Nike React i ultra mekog jezika. Paleta tekstura i preterane proporcije doprinose jedinstvenoj, nadrealističkoj estetici. Estetika pažljivo biranih detalja, preteranih proporcija i mnoštva tekstura daje ovim patikama jedinstveni izgled.

ZA NJU i NJEGA:

Nike React Vision, ženske sportske patike

Nike REACT VISION, muške sportske patike

> AIR JORDAN

BIG-TIME AIR FOR ALL-DAY COMFORT. Samo ime AIR JORDAN brenda Nike-a vezano je za igrača: Michaela Jordana. Njegova veza sa Nike brendom su fenomenalne patike koje su klasik i spsolutni must have.

ZA NJU:

Nike AIR JORDAN 1 RET LOW SLIP, ženske sportske patike

ZA NJEGA:

> CRATER IMPACT

Nike Crater Impact deo je putovanja prema održivosti. Napravljen od najmanje 25% masenog udela recikliranog materijala, donosi jedinstveni dizajn koji smanjuje otpad u poređenju sa tradicionalnim metodama – poput vezenih swooshova i naravno đona od Crater pene.

ZA NJU i NJEGA: