Sadržaj

Svaki AIR MAX model ima svoju priču – otkrivamo neke od njih!

Mart je već tradicionalno u znaku AIR MAX DAY 2021. Futurističke siluete i nežne nijanse boja. Nike je pripremio posebna iznenađenja za ovu prolećnu Air Max Day kampanju koja će trajati celog marta i aprila. Ažurirani klasici, futuristički detalji i naravno kultne retro  siluete!

Air Max je revolucionarno otkriće za koje je zaslužan Nike. Ideju kapsuliranog vazduha prvi je smislio Marion Franklin Rudy, aeronautički inženjer. Svoju je ideju predstavio Nike osnivaču Philu Knightu 1977. godine, kojeg je ideja jako zaintrigirala nakon testiranja prototipa patika za trčanje.

Vazdušni jastuci koristili su se kod Nike modela Air Tailwind još od 1978. godine. Međutim, vazduh nije bio vidljiv jer je bio ugrađen u đon.

Želeći biti u toku s promenjivim vremenom pop kulture, dizajner obuće Tinker Hatfield odlučio je vazdušni jastuk učiniti vidljivim. Air Max 1, prva patika sa vidljivim vazdušnim jastukom, debitovala je 1987.

Nike Air Max 95 debitovao je 1995 godine po kojoj je dobio i naziv. 

Isklesani izgled AM 95 inspiraciju crpi iz zemaljskih slojeva. Upravo su ove Air Max patike prve dobile i drugu vidljivu Nike Air jedinicu na prednjem svom delu. Odlikuje ih vrhunsko Air Max ublažavanje celom dužinom đona. Gornji deo izrađen je od Premium materijala koji stvaraju talasasti grafički uzorak dok vidljivi deo đona sa fleksibilnim urezanim delovima omogućavaju prirodno kretanje i savitljivost.

Nike Air Max 90

Kada je dizajnerski tim 1990. godine predstavio svoj AIR MAX 90 dizajn, odjeknuo je stil ” bigger is better “.  Na čelu je tada bio slavni Tinker Hatfield.  Predstavljene su moćne patike koje su premašile sve dotadašnje inovacije. Air Max 90 uveo je veću količinu kapsuliranog vazduha i podebljane, snažne palete boja koje su odredile nastavak serije. Za trkače je to značilo veću udobnost, a na ulicama se pojavio novi trend!

S mekanim antilopom, klasičnim TPU detaljima i jarkim originalnim bojama, vodimo vas u Panteon patika Nike Air. Izvorno dizajnirano za trčanje, ojastučenje Max Air u peti omogućuje udoban korak tokom celog dana.

Materijali izvornog OG modela ponovo su tu: izdržljivi antilop i tekstil na gornjem delu izgledaju vrhunski i pružaju izuzetnu podršku vašim stopalima. Gumeni đon vafl uzorka pojavio se i u originalnoj verziji, a uz to i odlično prianja te je izdržljiv.

Sink Your Feet Into Comfort. Air Max Zephyr  su patike sa živahnim detaljima. Mrežasto gornjište sadrži bazu Photon Dust istaknutu Hyper Pink zaštitnim slojevima i gornjim Volt ušicima. Ispod nogu 720 Max Air jedinica osigurava amortizaciju. Modernija verzija AM720 modela. Zephyr pruža vrhunsku udobnost zahvaljujući kapsuliranom vazduhu. Elegantna, sportom nadahnuta silueta 

The Nike Air Max 2090 Imagines the Future of Air. Nadahnut legendarnim Air Max 90, model 2090 ispod stopala ima ojastučenje Nike Air koje pruža nenadmašnu udobnost, a prozirna mreža na gornjištu stapa se s bezvremenskim OG oznakama za odvažan i modernizovan izgled. Veća jedinica Air ispod stopala omogućuje laganiji i udobniji korak, a 360 stepeni rebraste, prozirne gume uokviruje Air za odvažan futuristički izgled. Konstrukcija unutrašnjeg uzdignutog dela i podstavljene pete obavija stopalo i pruža udobnost, a Cushlon pena u središnjem delu đona pruža celodnevni osećaj mekoće. Gumeni đon vafl uzorka sa velikim fleksibilnim usecima pojačava prianjanje i povećava izdržljivost.

Potpuno novi Nike Air jastuk pod nogama pruža neuporedivu udobnost, dok se prozirni mrežasti i živopisni tekstil na gornjoj strani spaja sa bezvremenskim OG karakteristikama za futuristički izgled koja zaustavlja poglede!

Jedinstvena silueta Nike Air Max 2090 nudi mnogo novih boja koje unose svež stil i letnu udobnost na gradske ulice. Vreme je da pronađete onaj koji će vaš outfit upotpuniti na najbolji mogući način. Next level style!

Nike Air Max 270  je moderna patika napravljena kao kombinacija dve velike ikone u Nike istoriji: Air Max 180 i Air Max 93. Ima najveću amortizirajuću Air Max jedinicu, koja pruža izuzetno meko ublažavanje koje izgleda neverovatno kao što je neverovatan osećaj mekoće koju pruža. Takođe ima i 3-delnii đon koji omogućava lagano hodanje i trčanje. Prednja strana ima gumeni vrh, što je važno za još veću izdržljivost.

Air Max je revolucionarno otkriće za koje je zaslužan Nike. Ideju kapsuliranja vazduha u jastuk prvi je smislio Marion Franklin Rudy, aeronautički inženjer. Air Max pojavio se tek 1987. godine. Dizajner obuće Tinker Hatfield predstavio je ideju da vazdušni jastuk učini okom vidljivim, čineći to na patici za trčanje Air Max 1 . U to je vreme obuća za trčanje bila izuzetno jednostavna, pa je odlučio učiniti nešto sasvim drugo kako bi se uskladio sa izazovnim vremenima pop kulture. Dakle, Air Max 1, prva patika sa vidljivim vazduhom, debatovala je 1987. 

Nike Air Max 270 apsolutna je novost u Air Max porodici i trenutno jedan od traženijih Max modela. Ima specifično veliki vazdušni jastuk u predelu pete što ga vizualno čini jednom od najmoćnijih silueta današnjice.