Sadržaj

adidas je najveći proizvođač sportske opreme u Evropi i drugi po veličini u svetu. Prva asocijacija na ovaj brand svakako su kultne Three Stripes. 

Nakon više od 70 godina postojanja i direktnog rivalstva sa suparničkim Nikeom, pažnju je uspeo privući novim i poboljšanim dizajnom svetski poznatog dizajnera Jeremyja Scotta, te uvođenjem nove revolucionarne tehnologije kao što je njihova linija Ultra Boost proizvoda.

Dizajner Jeremy Scott, koji sada ima celu liniju adidas patika koje nose njegovo ime, započeo je saradnju s brandom mnogo godina pre toga kada je adidas proizveo verziju svoje patike Forum Hi koji je na sebi imao utisnut Scottov portret.

Depict Image: The history and evolution of adidas logo

RAZVOJ ADIDAS BRANDA:

Naziv adidas je kovanica nastala spajanjem imena i prezimena osnivača Adi Dasslera, ali 1924. godine pokrenut je pod nazivom Gebrüder Dassler Schuhfabrik. adidas nije bio poznat kao adidas do kasnih 1940-ih.

Za temelje branda zaslužna su braća Adi (Adolf) i Rudi Dassler. Prvi za razvoj popularnih patika, a drugi za to što je njegovo ime pronašlo put u svet. Adi je bio poznat kao tvorac, a Rudi promoter. Tokom godina došlo je do nesuglasica između braće, ali uprkos tome, iz njihove saradnje i kasnijeg spora potekle su dve kompanije: Adidas i Puma. Danas vam predstavljamo nasleđe imena adidas.

adidas brand svojim raznim kolekcijama zadovoljava sve modne ukuse. adidas Originals pruža moderan izgled s primesom uličnog stila dok Performance kolekcijom dominiraju materijali izrađeni pomoću najmodernije tehnologije, koja omogućava još učinkovitije i ugodnije vežbanje.

FRESH ADIDAS MODELI ZA SVE GENERACIJE u TAF WEB PRODAVNICI#TAFstyle:

Cuteness overload: DEČIJE PATIKE ADIDAS! Za buduće trendsetere – udobnost i stil od prvog koraka.

FRESH ŽENSKI ADIDAS MODELI  #TAFstyle web prodavnica – sve na jednom mestu:

adidas NMD_R1 W

adidas Gazelle W

FRESH MUŠKI ADIDAS MODELI  #TAFstyle web prodavnica – sve na jednom mestu:

UPOZNAJTE 5 NAJPOZNATIJIH ADIDAS MODELA

ZX 2K BOOST:

Reč je o modelu patika koji je i nakon 30 godina najinovativniji predstavnik popularne adidas Originals linije na sceni. Upečatljivom paletom boja i dizajnom na ulicama ostavlja kreativan modni utisak i predstavlja mnogo više od udobne obuće. Model koji spaja tehnologiju trčanja i modernu estetiku.

 Ženski modeli ZX 2K BOOST :

Muški modeli ZX 2K BOOST:

adidas ZX 2K BOOST PURE

SUPERSTAR

adidas Superstar su legendarne patike koje potiču iz šezdesetih godina. Izrađene su od kože, a prednji deo je od gume. Dostupne su u više kombinacija boja. Njihov bezvremenski oblik i retro silueta iznimno su elegantni. Od širokog jeansa do uskog jeansa, trenerki ili haljina, one odgovaraju svakom stilu i pristaju na sve. Silueta koju je moguće kombinovati na različite načine i razne stilove. Udobne, retro i jednostavne.

Run DMC grupa s adidasom je sklopila ugovor nakon nastupa u njujorškom Madison Square Gardenu. Tokom izvođenja svog hita “My Adidas” grupa je pozvala publiku da skinu jednu od svojih adidas patika i da je podignu u vis. Tadašnji izvršni direktor adidasa bio je koncertu i ovaj ga je gest toliko impresionirao da je grupi na licu mesta ponudio ugovor o saradnji vredan milion dolara.

Izvorni adidas Superstar nije proizveden u Nemačkoj, već u Francuskoj. Ujedno je to i jedini model u seriji patika koji je na jeziku imao zlatni TREFOIL.

Ženski SUPERSTAR modeli:

adidas SUPERSTAR W

adidas SUPERSTAR BOLD W

Muški modeli  SUPERSTAR:

STAN SMITH

adidas Stan Smith su najomiljenije patike za tenis svih vremena. Kad su ih izradili sredinom šezdesetih godina, bile su prve potpuno kožne patike za tenis. U sedamdesetim godinama su ih nazvali po tadašnjoj teniskoj zvezdi Stan Smithu. U narednim decenijama su ove patike postale modna ikona. I dalje su najprodavaniji model svih vremena.

Ovaj model patika doslovno su nosili SVI … Od Pharrella, Ellen Degeneres do super modela Gisele Bündchen. Reč je o kultnom paru patika koji se pojavljivao na naslovnicama modnih časopisa poput Voguea, kao i na crvenim tepisima širom sveta.

Ženski modeli STAN SMITH :

adidas STAN SMITH 

adidas STAN SMITH 

Muški modeli STAN SMITH:

CONTINENTAL 80

Continental 80 patike spadaju u adidas Originals kolekciju i čista su replika originalnih Continental patika iz 1980. Odišu old-school vajbom a po svojoj funkciji idealne su za svaki dan. Continental 80 je klasičan, jednostavan i nostalgičan model. Izrađen je od mekane kože s perforiranim gornjištem. Obe bočne strane krasi poznata retro dvobojna mornarska crta. To je detalj koji sigurno neće proći nezapaženo. 

Ženski modeli CONTINENTAL 80 :

Muški modeli  CONTINENTAL 80 :

adidas CONTINENTAL 80

ADILETTE

adidas je kreirao svoju liniju  ‘Adilette’ papuča prvenstveno kako bi fudbaleri bili sigurni da u zajedničkim tuševima neće pokupiti neku zarazu.

Adilette su legendarne papuča u retro stilu iz osamdesetih godina. Izrađene su od kvalitetne gume koja je otporna na vodu i istovremeno pruža ugodan osećaj pri nošenju. Traka je ukrašena tradicionalnim trima crtama.

Ženske ADILETTE :

adidas ADILETTE

Muške ADILETTE :