Sadržaj

Veliki povratak OG izdanja!!

Jordan Brand ima velike planove za praznike, a najvažnija komponenta tih planova je Air Jordan 4 “Fire Red”. Veliki povratak legendarnog Air Jordana koji je debitovao u februaru 1989. godine, iteracija “Fire Red” 2020. godine doživljava svoje treće retro izdanje – sledeći tako korake posebnog izdanja Mars Blackmon iz 2006. godine odnosno stila ukrašenog Jumpman-om iz 2012. godine.

Najviše je veran izvornom modelu zahvaljujući jednom ključnom detalju: velikom Nike Air natpisu pozadi. Izvorna Jordan nijansa boje “Fire Red” konačno nam se vraća nakon osam godina od pojavljivanja i 31 godinu postojanja!

Prvi put u istoriji nakon originalnog izdanja modela 1989. godine, silueta na zadnjoj strani pete ima kultnu oznaku “Nike Air”. Silueta je uistinu čista, verna svom originalu, što podrazumeva i povratak OG obliku i šemi boja! Bezvremenska silueta objedinjuje sve sirove i osnovne boje poput crvene, crne i bele u moderan izgled retro dizajna.

It’s Gotta Be The Shoes!

Još od svog pobedničkog bacanja koje je Severnoj Karolini donelo prvenstvo, Michael Jordan apsolutni je vladar u košarkaškom svemiru. Na teren je stupio 1985. godine u originalnom Air Jordan I modelu, kršeći ligaška pravila što je zaintrigiralo navijače širom sveta.

U sezoni 1988-89. u kojoj je Michael Jordan nosio Air Jordan 4 Retro “Fire Red”, postigao je ukupnu najbolju statističku sezonu s prosekom od 32,5 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Tada su se MJ i Bulls plasirali u finale i naravno osvojili naslov!

Možete ih kupiti na WEB-u po pravilu “First come, first serve”. ?

THE BIG RELEASE je vrlo uskoro!

Tinker Hatfield i njegov dizajn

Stvoriti naslednika siluete Air Jordan III nije bio nimalo lagan zadatak, ali ako je iko to mogao učiniti, onda je to Tinker Hatfield. I učinio je to vrlo uspešno. Zapravo, dizajn Modela IV nije se previše udaljio od Modela III, vraćena je srednja visina patike i vidljiv vazdušni jastuk u peti. Međutim, IV je nešto jednostavnija i laganija od III.

Osim Nike Air logotipa na peti, Jordan je takođe uključio i druge detalje i ukrase koji čine ovu ikonu posebnom; Bila je to prva silueta sa mrežastim pokrovnim površinama, ali je istovremeno funkcionisala sa jedinstvenim sistemom potpore i zatvaranja koji jeupotpunjen slavnim krilima na bočnim stranama.  Svi ti detalji, od potpisa, ukrasa i tehnologije nižu se u prekrasnu kombinaciju crne, bele i vatreno crvene boje, što doprinosi izgledu i celokupnom utisku ovog modela.

Air Jordan Retro 4 možda u svet košarkaških silueta nije uveo nijednu revolucionarnu novu tehnologiju za razliku od drugih modela Air Jordan modela, ali sve što je imao bilo je funkcionalno i estetski.

Kao što je gore pomenuto, Air Jordan 4 vratio se srednjoj visini i vidljivom vazdušnom jastuku, a drugi tehnološki aspekti uključivali su dodatak vazdušne potpore u prednjem delu stopala, potporna “krila” i sistem vezivanja.

Air Jordan 4 takođe je predstavio mekanu nubuk kožu – materijal koji se koristi u mnogim sledećim modelima.

Detalji i pojedinosti siluete Air Jordan 4 Retro »Fire Red«

Jordan patike pune su snažnih detalja koje bi bila prava šteta propustiti. Mreža koja drži gornji i donji deo je geometrijski pozicionirana i usklađena s ostatkom patike i zajedno čine savršenu celinu. Zadnji deo spojen je sa bočnim stranama tako da patika savršeno obuhvata nogu. Veliki Nike Air logo proteže se zadnjim delom na peti. Zanimljiv đon ima vijugavu platformu od gume, sive boje.

Crvena, crna i bela, boje su koje se pripisuju Michaelu Jordanu, jer su jake i opisuju njegov karakter, a isto tako možemo ih povezati i sa Chicago Bulls-ima. Silueta se sastoji od kombinacije materijala vrhunski kvalitetne tekstilne mrežice, kože i antilopa.