Sadržaj

YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT #daretochange

THE CLEAN CLASSICS naziv je za kolekciju ekoloških predmeta koji se uglavnom sastoje od otpadnih materijala (70%).

Siluete su ukrašene zanimljivim natpisom: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET. Neke od naših omiljenih silueta doživele su ekološki prihvatljivo preobraženje – izrađene su od 70% otpadnih materijala.

“The Clean Classics” je kolekcija koja pažnju usmerava na problem koji trenutno vidimo u celom svetu. Previše otpadnih materijala, plastike i ostalih nepotrebnih otpadnih produkata.

Patike su izrađene od veganske kože i otpadnih materijala. Redizajnirano je i kožno gornjište, ali i djon koji je sada izrađen od reciklirane gume. Izgled ove siluete upotpunjuju ulošci izrađeni od plute.

adidas je u pravu kada kaže da ova patika neće sama spasiti planetu od globalnog zagrejavanja, ali će zasigurno imati manje štetan uticaj na životnu sredinu. Nosi “The Clean Classics” modele, učestvuj u očuvanju životne sredine, osećaj se dobro i izgledaj sjajno!  It’s a win win!

Modna industrija svake godine proizvede milione komada odeće, obuće i dodataka. Iz godine u godinu predstavljaju se primamljive kolekcije koje pričaju nove priče i mame nas da kupimo najnovije izdanje patika, jakni ili torbi. Jeste li se ikada zapitali šta se događa kada se zasitimo starih stvari, kada neke od njih prerastemo ili ih pak oštetimo i odjednom naš omiljeni duks više nije za nošenje. Godišnje odbacimo milione komada obuće i tekstila što direktno utiče na kvalitet našeg života a u velikoj meri ugrožava i zemaljske resurse.

Mi u The Athlete’s Foot-u verujemo da je uspeh našeg ( i svačijeg) brenda povezan sa zaštitom životne sredine čiji smo neodvojivi deo. Stoga ćemo postupno integrisati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili uticaj našeg ugljeničkog otiska i ostavili bolji svet za buduće generacije.

Još smo uvijek daleko od zelene kompanije, ali preduzeli smo i preduzimaćemo male korake kako bismo doprineli održivijem svetu. Pitate se kako možemo doprineti boljitku i promeni?

TVOJA JE PRIČA TVOJ OTISAK! Imamo cilj koji je veći od nas, veći od urbanog života i mode. Cilj usmeren prema našoj budućnosti. Vreme je za promene! Usudi se!

adidas Sustainability naša je prva održiva kampanja. Donesite korišćenu i neželjenu odeću i obuću u neku od naših TAF prodavnica. Odložite ih u kontejner i zatražite svoj kupon u vrednosti od 1.000 rsd koji možete iskoristiti pri sledećoj kupovini adidas artikala (u vrednosti većoj od 6.000 rsd ).

Ta će se korišćena odeća i obuća predati organizaciji koja se brine o recikliranju proizvoda. Pri recikliranju proizvoda biće iskorišten svaki materijal i ništa se neće baciti.

adidas SUPERCOURT

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas CONTINENTAL 80