Sadržaj

YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT #daretochange

adidas Originals nas već dekadama uveseljava proizvodeći neke od najkultnijih silueta svih vremena! Sada su se odvažili otići korak dalje i proizvesti liniju obuće od recikliranih, ekološki prihvatljivih materijala. Sam pristup izradi obuće ostao je isti. Clean Classics linija posebna je zbog svoje eco-friendly izrade za čije potrebe je kreiran i potpuno novi logo.  Ove je sezone adidas odlučan u nameri da sprovede što više ekološki prihvatljivih, odnosno održivih odluka. Jedino zajedno možemo uspeti!  #daretochange

THE CLEAN CLASSICS naziv je za kolekciju ekoloških predmeta koji se uglavnom sastoje od otpadnih materijala (70%). Siluete su ukrašene zanimljivim natpisom: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET.

Neke od naših omiljenih silueta doživele su ekološki prihvatljivo preobraženje – izrađene su od 70% otpadnih materijala.”The Clean Classics” je kolekcija koja pažnju usmerava na problem koji trenutno vidimo u celom svetu. Previše otpadnih materijala, plastike i ostalih nepotrebnih materija.

Siluete okupljene u kolekciji pod nazivom “The Clean Classics” jednostavnog su dizajna i čistih linija. Ukrašene su detaljima poput natpisa THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET na bočnoj strani patike. Na jeziku je vidljiv “The Clean Classics” natpis zajedno sa logom, posebno dizajniranim za ovu ekološki prihvatljivu kolekciju.

Patike su izrađene od veganske kože i otpadnih materijala. Redizajnirano je i kožno gornjište, ali i đon koji je sada izrađen od reciklirane gume. Izgled ove siluete upotpunjuju ulošci izrađeni od plute.

adidas je u pravu kada kaže da ova patika neće sama spasiti planetu od globalnog zagrejavanja, ali će zasigurno imati manje štetan uticaj na životnu sredinu. Nosi “The Clean Classics” modele, učestvuj u očuvanju životne sredine, osećaj se dobro i izgledaj sjajno!

Mi u The Athlete’s Foot-u verujemo da je uspeh našeg (i svačijeg) brenda povezan sa zaštitom životne sredine u kojoj živimo. Stoga ćemo postupno integrisati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili uticaj našeg ugljeničkog otiska i ostavili bolji svet za buduće generacije.

Još smo uvek daleko od zelene kompanije, ali preduzeli smo i preduzimaćemo male korake kako bismo doprineli održivijem svetu. Pitate se kako možemo doprineti boljitku i promeni?

Zajedno s našim partnerom adidasom pokrećemo našu prvu održivu inicijativu evropskih razmera kako bismo mogli krenuti prema kružnoj ekonomiji i maksimalno iskoristiti životni ciklus svakog proizvoda!

Donesite upotrebljenu i neželjenu odeću i obuću od 14.09.2020 u neku od naših TAF prodavnica. Odložite ih u kontejner i zatražite svoj kupon u vrijednosti od 1.000,00 rsd koji možete iskoristiti pri sljedećoj kupovini adidas artikala (u vrednosti većoj od 6.000,00 rsd ).

Ta će se korišćena odeća i obuća predati organizaciji koja se brine o recikliranju proizvoda. Pri recikliranju proizvoda biće iskorišten svaki materijal i ništa se neće baciti.

adidas SUPERCOURT

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas CONTINENTAL 80