Sadržaj

adidas Originals ove sezone slavi petu deceniju kulturnih stvaralaca koji hrabro pomeraju granice u nepoznato diktirajući trendove na kojima će stasati nove generacije Superstar sledbenika. Prošlo je pedeset godina otkako je adidas Superstar u potpunosti promenio igru i nakon sportskih terena zaseo na tron pozornica, reflektora pa i crvenih tepiha.

Popularna shell-toe patika definitivno je zaslužila svoje mjesto u povijesti. Kroz svoje postojanje, ova prepoznatljiva silueta krasila je stopala legendarnih timova i čelnih ljudi kulture, sporta ali i muzike širom sveta. adidas Superstar je prava klasična ikona koju vole svi, od najmlađih do najstarijih.

Danas ova ikona simbolizira sve one koji se s lakoćom zauzimaju za sebe ili druge. Simbol je svih onih koji znaju da se promene ne mogu dogoditi same po sebi i svesni su da je promena timski sport.

Sloganom nove kampanje CHANGE IS A TEAM SPORT, adidas još jednom dokazuje da osluškuje potrebe i trendove, razume nove generacije i njihovu želju za izazovom, napretkom i promenama. CHANGE IS A TEAM SPORT vođena je mišlju da pozitivne promene nastale udruživanjem kreativaca i dizajnera konačno mogu uticati na globalne promene.

Kampanja CHANGE IS A TEAM SPORT započeta je kratkim filmom režiranim pod palicom slavnog Jonah Hill koji i sam utelovljuje lik slavne porodice stvaralaca. Film je deo kampanje koju je osmislio Johannes Leonardo. U filmu je prikazan put skatera Jenn Soto kroz postrojenje u kojem dizajneri i majstori različitih starosnih skupina, odeveni u adidas Superstar, rade na zajedničkom projektu, rade za promene. Johan je u filmu pokušao u prvi plan staviti činjenicu koliko je timski rad važan.

Superstar neguje neverovatno bogato nasleđe koje se s ničim ne može uporediti. Kao svojevrstan predstavnik kulture kroz čitavu 2020 adidas Originals koristitće vlastitu snagu timskog rada i zajedništva kako bi vlastitim primerom na promene naveli lokalne zajednice širom sveta

Glavna nit vodilja bila je kako na veran način prikazati bogato nasleđe koje počiva na znanju starijih generacija koje bez promene i bez napretka novih generacija jednostavno ne bi imalo budućnosti. Spajanjem ove dve generacije nastala je ogromna energija koja zahvaljujući svojoj svežoj kreativnosti stvara veliku umetnost.

Jonah Hill objašnjava: ˝Pojedinci su sposobni za velike stvari, ali udruženi s jednako kreativnim ljudima rade još i veće.˝

Torben Schumacher, generalni manager adidas Originals and Style Global Brand objašnjava: ˝ Baš kao što je adidas Superstar bio okidač promena za ondašnje  kreativce, tako i mi danas u  našoj adidas familiji pokušavamo nadahnuti nove generacije i stvoriti novu  ostavštinu jedne od kultnih patika svih vremena. ˝

adidas Superstar bezvremenski je klasik čija se retro silueta izuzetno lako uklapa u različite modne stilove. Možete ih kombinovati uz široke farmerke, trenerke otvorenih nogavica ili razigrane haljinice. Doista je patika koja ide na sve!!! Hype oko ovog modela ne jenjava već pet decenija! Udobne, retro i jednostavne a opet tako svestrane!

Prvotno su zamišljene kao niska varijanta modela Pro Shoe, sa kožnim delom i gumenom zaštitom za prste. Kasnije su postale poznate pod imenom ˝shell shoe˝ ili ˝shell tops˝. Osamdesetih godina izuzetno su popularne bile na ulicama, posebno među košarkašima i pripadnicima hip-hop i rap kulture.  Svetsku slavu donela im je poznata hip-hop skupina Run-D.M.C. Brzo nakon toga Superstar je postao omiljen među NBA igračima NCAA. Među prvim poklonicima ovog modela našao se Kareem Abdul Jabbar.

adidas Superstar EG4958

adidas Superstar FV2807

adidas Superstar EG4959

O adidasu

adidas je mnogo više od sportskog brenda, on je zapravo sportska ustanova. Marku s tri crte osnovao je 1924. godine Adi Dassler. Ime adidas zagonetka je stvorena od kombinacije njegova imena i prezimena. U početku su izrađivali fudbalsku obuću, ali ubrzo su proširili asortiman i na trčanje, a kasnije na gotovo svaki sport kojeg možete zamisliti. Danas su njihovi proizvodi grupisani u različite kolekcije. Između ostalog, adidas by Stella McCartney, adidas Originals … Svi njihovi proizvodi odlikuju se izuzetnom izradom, tehnološkom izvrsnošću, izvrsnim dizajnom i modernošću. Tri crte su zaštitni znak marke adidas od 1949. godine. Znak je to njihove tradicije i bezvremenosti.

#adidasoriginals #changeisateamsport