Sadržaj

adidas Superstar je večna ikona koju vole svi, od najmlađih do najstarijih. I danas su jednako obožavane kao i pre 40 g.

adidas Superstar je prvo zamišljen kao niska varijanta modela Pro Shoe, sa kožnim delom i gumenom zaštitom za prste. Kasnije je postao poznat pod imenom ˝shell shoe˝ ili ˝shell tops˝.

Osamdesetih godina bio je izuzetno popularan na ulicama, posebno među košarkašima i pripadnicima hip-hop i rap kulture.  Svetsku slavu donela mu je poznata hip-hop skupina Run-D.M.C. Brzo nakon toga Superstar je postao omiljen među NBA igračima NCAA. Među prvim poklonicima ovog modela našao se Kareem Abdul Jabbar.

Patike adidas Superstar kultni su model s dugom tradicijom i verujte da to definitivno nije kliše. Vidljive su gotovo svugde, ali malo ljudi kada pogleda adidas Superstar patike shvati koliko je zapravo bogata sama istorija ove siluete.

Muški i ženski modeli adidas Superstar patika stvoreni su kao PRO model niskih patika za košarku. Danas ih rado nosimo bilo gde i kombinujemo uz sve moguće kombinacije odeće.

adidas Superstar ponosno nose status patika koje možete nositi svaki dan i kombinovati ih na sve moguće načine. adidas Superstar bezvremenski je klasik i njegova retro silueta uklapa se u brojne modne stilove. Udobne, retro i jednostavne a opet tako svestrane!

Za nastanak SUPERCOLOR varijante adidas patika zaslužna je svetska zvezda i modna ikona Pharell Williams. U suradnji s Adidasom, njegova pesma ˝Happy˝ poslužila je kao inspiracija za stvaranje ove živopisne obuće koja se mogla kupiti u čak 50 različitih veselih boja.

Lorde, Kylie Jenner, Gigi Hadid, Dakota Fanning, Emma Roberts, Emma Stone, Kristen Stewart, Rita Ora, Katie Holmes i brojni drugi viđeni su nebrojeno puta noseći ovaj kultni model. Zašto ih ne biste nosili i Vi??

Posljednjih 40 godina adidas Superstar objavljen je u gotovo svim mogućim paletama boja. Bilo je bezbroj saradnji s umetnicima i dizajnerima. Njegov jedinstveni dizajn i stil ostali su relativno isti. adidas Superstar je večna silueta koja je davno napustila performance zonu i postala No1 ikona pop kulture. 

O adidasu

adidas je mnogo više od sportskog brenda, on je zapravo sportska ustanova. Marku s tri linije osnovao je 1924. godine Adi Dassler. Ime adidas zagonetka je stvorena od kombinacije njegova imena i prezimena. U početku su izrađivali obuću za fudbal, ali ubrzo su proširili asortiman i na trčanje, a kasnije na gotovo svaki sport kojeg možete zamisliti. Danas su njihovi proizvodi grupisani u različite kolekcije. Između ostalog, adidas by Stella McCartney, adidas Originals … Svi njihovi proizvodi odlikuju se izuzetnom izradom, tehnološkom izvrsnošću, izvrsnim dizajnom i modernošću. Tri crte su zaštitni znak marke adidas od 1949. godine.To je znak njihove tradicije i bezvremenosti.