Sadržaj

POGLEDAJ PONUDU!

Priča o Uggs-icama, kako im danas nežno tepaju njihovi fanovi, seže u prošlo stoljeće kada su Australijanci počeli izrađivati obuću namenjenu svakodnevnoj upotrebi radnih ljudi. Koristili su prirodnu australijsku vunu i kožu jer je to bio materijal kojeg su dobro poznavali. Njihova osnovna funkcija bila je pružanje udobnosti, topline i funkcionalnosti čak i u vreme velikih vrućina (naime vuna ima svojstva toplotne izolacije koja reguliše temperaturu).

LA Light Slide

LA Cloud Low

1970ih, Uggs je postao zaštitni znak lokalnih surfera koji su, pored  jedinstvenosti, tražili i funkcionalnu obuću u kojoj bi mogli ugrejati svoja promrzla stopala. Još većoj popularnosti doprinela je i činjenica da su svojedobno tada popularna  kina u Sydney-u zabranila ulazak u njihove prostore u Uggs čizmama i pocepanim farmerkama što je rezultiralo revoltom i još većim interesom za spomenutu obuću.

Trendi obuća postala je toliko popularna da je jedan od inspirativnih surfera okušao svoju sreću izvozeći ih u Ameriku. Ugg priča ispisana je 1978. kada se Brian Smith uputio na plaže južne Kalifornije. Svoj pohod započele su u surferskim radnjama od San Diega do Santa Cruza, ali brzo su prodrle i u sve društvene skupine, tako da smo ih ubrzo mogli vidjeti u modernim skijalištima Severne Amerike.

Ova obuća ali i sam brand postali su simbol sportskog, opuštenog i aktivnog života. Uz pomoć prijatelja koji su bili spremni uložiti u razvoj branda, formirana je skupina UGG Imports. 1987. Smith je registrovao Ugg Holdings Inc., a 1985. registrovao je američki zaštitni znak na logotipu s “Original UGG Boot UGG Australia.

Proizvođač cipela Hide & Feet počeo je proizvoditi obuću od ovčije kože 1973. godine, a 1990. supružnici te kompanije kupili su kompaniju UGG i registrirali je kao zaštitni znak “UGG” u Velikoj Britaniji. Zbog sve veće popularnosti i prodaje, kompanija je 1991. promenila ime Kompanija je preimenovana u Celtic Sheepskin Company.

Do 1994. godine, UGG obuća postala je modni odabir broj 1 među surferima  u Kaliforniji s 80% prodaje u Južnoj četvrti. Smithove UGG čizme postale su međunarodno priznate kada ih je američki olimpijski tim nosio na Zimskim olimpijskim igrama 1994. godine.

LA Cloud Low

UGG je ponosan na korištenje samo najboljih materijala i beskompromisan odnos prema kvalitetu i izradi. Od ovčije kože razreda A do bogate brušene kože i vodeće tehnologije, svi su materijali pažljivo odabrani i izrađeni finom preciznošću. Oni kombinuju ovo iskustvo sa stilom Zapadne obale kako bi evocirali opušteni glamur i lakoću Kalifornije. UGG je zaštitni znak svih godišnjih doba – zime i jeseni, kao i leta i proleća. Njihov je dizajn raznolik, i iz bogate ponude teško je izdvojiti samo jednu stvar.

Tradicionalne australske Ugg čizme (Classic Ultra Mini, Classic Short II …) izrađene su od ovčije kože. Neke UGG čizme imaju sintetički đon, obično izrađen od visokokvalitetnih guma (EVA) materijala. Čizme imaju suptilne šavove koji se često vide na stražnjoj strani. Imaju prirodna izolacijska svojstva – ovčija koža reguliše temperaturu, a gusta lanena vlakna na unutrašnjoj strani čizme omogućuju cirkulaciju vazduha i održavanje stopala na telesnoj temperaturi. Oni nam hlade noge tokom toplih meseci i zadržavaju toplinu u zimskim mesecima.

UGG kolekcije su razigrane, zabavne i moderne! Klasične UGG čizme više nisu jedine čizme koje privlače pažnju.

Oh Yeah Slide – ime govori sve. Jednostavne i udobne papuče – kombinacija papuča i patika u jednom. Mekana ovčija koža i antilop savršeno se nadopunjuju. Elastična traka s UGG grafikom štiti vaše stopalo. Ovaj stil nadahnut je uličnim stilom Los Angelesa. Natikače su udobne i jednostavne za nošenje. Bez obzira jeste li više gradski tip ili tip za plažu – ovaj stil možete kombinovati sa bilo čim! farmerke ili suknja – izgledaćete sjajno! O Yeah!

LA Light Slide jednostavne su natikače koje ćete odmah zavoleti. Udobnost i opuštenost u jednom. Natikače LA Light Slide pravi su primer street stila. Izuzetne su kvalitetne,elitnog izgleda, čistog dizajna. Ultra meka platforma zaštitiće vas i istovremeno masirati vaše noge. Odlične su i za oporavak stopala i odmor nakon bilo kojeg sporta, posla ili igre. Izrađene su od kvalitetne mekane pene koja nežno zagrli nogu tako da možete bezbrižno šetati celi dan.

LA Cloud Low -kao da hodate kroz oblake. Udobnost koja traje! UGG predstavlja nove „low-top“ patike. Dizajnirane su za aktivne i dinamične dane. LA Cloud Low dolaze u raznim nijansama. Logotip je smešten na  ˝chunky” đonu.  Njihova je platforma inspirisana oblacima kako bi se naglasila njihova beskrajna udobnost!