Sadržaj

Kada je dizajnerski tim 1990. godine predstavio svoj, sada već kultni, AIR MAX 90 dizajn, odjeknula je uzrečica ” bigger is better “.  Na čelu je tada bio slavni Tinker Hatfield.  Predstavljene su moćne patike koje su nadmašile sve dotadašnje inovacije. Air Max 90 uveo je veću količinu kapsuliranog vazduha i odvažne palete boja koje su odredile nastavak serije. Za trkače je to značilo veću udobnost, a na ulicama se pojavio novi trend!

AIR MAX 90 RECRAFT for women! “Violet” Colorway

Napokon smo je dočekali! Ušli smo u 2020. godinu i 30. godišnjica kultnog AIR MAX 90 službeno je u toku! Nova godina uvijek sa sobom donosi nove početke! Evo proslave u stilu novog AIR MAX 90! Redizajn je totalno old school i sneaker heads-i širom sveta nestrpljivo čekaju!

To je jedan od najpoznatijih modela koje je proizveo Tinker Hatfield, a tokom godina videli smo bezbroj boja i tekstura koje se koriste na AIR MAX 90. Nike je sada obnovio celi model i puno je bliži OG-u 1990. godine nego ikad pre. Po redizajnu je vidljivo da je model malo vitkiji, ima sofisticirani profil i malo je uži oko prstiju.

Baš poput povratka u 90e! Evo živopisnih i moćnih boja redizajniranog AIR MAX 90! “Volt”, “Hyper Purple” i “Hyper Tirkizna”.

Nova verzija sadrži komplementarnu kombinaciju bele, podatne sive, crne i živo žute boje. Prilično razigrana paleta boja i tekstura s dodatnim impresivnim detaljima! Silueta ima predimenzioniran đon sa vidljivom jedinicom vazduha. Devedesete su donele senzaciju zvanu “daddy shoe”. Snažne ˝bold˝ linije i siluete postale su planetarno popularne! Sada svedočimo povratku ove silne siluete. “Daddy shoe” se probijaju na top lestvici, a AIR MAX 90 često se viđa u ormarima Nike-ovih fanatika i kolekcionara. AIR MAX 90 ostaje kultni klasik u osnovnim bojama poput bele, sive i crne. Posebna nijansa poput “Volt” gura klasiku prema napred!

Tokom 1930-ih, Air Max 90 probija se na muzičku scenu. Mnoge su se stvari promenile u zadnjih trideset godina – posebno u Velikoj Britaniji gdje je došlo do organskog porasta ˝grime˝ muzičkog žanra. Mnogi su producenti, DJ-i, MC-i i reperi razvili muziku i postavili temelje za godine koje dolaze. Gledajući unazad, posebno tekstove pesama, možemo videti da je AIR MAX snažno uticao na žanrove  kao što su »garage«, »jungle« i »grime«  na modnoj i muzičkoj sceni.

Požuri po svoj AIR MAX 90! Naruči on-line ili ih potraži u svojoj najdražoj TAF radnji!