Sadržaj

Slavimo 25 godina kultnog AIR JORDAN 11 RETRO modela!

Tinker Hatfield slušao je kad je Michael Jordan rekao da želi lakovanu kožu na patikama – nešto svestrano, za košarkaški teren ali i za svečane prilike. Hatfield je zahtev ispunio 1995. godine prezentujući Jordan 11 siluetu.

Ovog puta Air Jordan 11 Retro vraća se u OG izdanju iz 1995. godine, onako kako ga je predstavio legendarni Tinker Hatfield. Broj 45 na peti, crna lakovana koža i posebni detalji u unutrašnjosti patike. Jordan 11 Retro prva je košarkaška silueta izrađena od kvalitetne lakovane kože. Ovaj magični kultni model i danas očarava svojom prisutnošću na košarkaškim terenima.

Neverovatan uspeh sa čak 72 pobede i svega nekoliko poraza, doveo je Chicago Bullse 1995 g. do osvajanja titule prvaka. Sezona ´95/´96 zauvek je ušla u istoriju veličanstvenih košarkaških podviga ali i neverovatnih košarkaških silueta. Jordan je jedini koji je osvojio tri MVP titule i bio izabran za MVP sezone, All-Star igre i finala! Air Jordan 11 prvi put se pojavio na NBA terenu upravo te godine, ali svoje nasleđe je počeo razvijati tek u sezoni koja je sledila.

Air Jordan 11 prihvaćen je kao najbolja košarkaška patika svih vremena i još uviek se smatra vrlo cenjenim modelom, oslanjajući se na izgled originalne serije 13. Ovaj će praznični decembar ponovo biti obogaćen novim Retro Jordan modelima za sve generacije! Air Jordan 11 Retro je silueta koja izaziva duboki RESPECT! Slavimo čak 25 godina kultnog modela!

Ilustracija by Tinker Hatfield

U čast proslave 25 godina ove kultne siluete, Air Jordan 11 Retro ’25th Anniversary’ dolazi u klasičnom izdanju. Gornji deo patike građen je sa balističkom mrežastom osnovom koja je presvučena lakovanom kožom crne boje. 3D metalik Jumpman i broj ’23’ na peti naglašavaju izgled u srebrnoj boji, sa sličnom završnom obradom na ‘Jordanu’. Ispod stopala, beli vazdušni đon pruža ublažavanje i kontrast, ustupajući mesto providnom gumenom đonu.

Ove basket-street style patike pružaju izvrsno ublažavanje i Air Sole podršku stopalima. Izrađene su od kvalitetnih materijala koji se međusobno savršeno nadopunjuju. Hatfield je eksperimentisao sa materijalima poput lakovane kože i najlona Cordura, dodajući čvrsti materijal od karbonskih vlakana za dodatnu potporu. Gornji deo odlično nadopunjuje ostale materijale ali i đon, pružajući sjajan izgled i potpuno cool stil.

THE BIG RELEASE je USKORO.

Zbog izuzetno velikog interesovanja, REZERVACIJE nisu moguće.

Artikal je moguće kupiti u TAF prodavnicama ili WEB-u po pravilu “First come, first serve”. ?